שחיקה, דאגה, כעס, אשמה, תשישות, עייפות או קשיי שינה, כאבים לא מוכרים, אובדן חוש ההומור, מרגיש נסער, תחושת פחד, חרדה, פתיל קצר, הם רק חלק מהגורמים לסטרס.
סטרס קשור למנגנון ההישרדות שלנו ומבטא מצב של אנרגיה נמוכה ובמרבית המקרים מביא אותנו לעשייה מתוך חוסר ברירה ואלה מלוות בתחושות גופניות ורגשיות.
אחד הדברים שאנשים חווים זה תחושה של עומס ויש צדק עם תחושה זו כי בזמן סטרס אנחנו מרבים במחשבות עד לאיבוד שליטה, מה שמביא אותנו לחלק מהתחושות המוזכרות למעלה.
זה כבר לא סוד ויש לא מעט מחקרים על כך שסטרס הוא אויב בולט ואף הבולט ביותר בעידן החיים המודרניים.
מרבית מהאנשים חווים סטרס במידה כזו או אחרת וזה אף נורמלי לפעמים להרגיש כך, ואפשר גם לומר שתחושת של סטרס או מתח איך שתיקראו לזה לעיתים מביא אותנו לעשייה ואף בריא, אך מה קורא כאשר מרגישים כך יותר ויותר?
מה קורה כאשר אני חווה לחץ בעבודה, בבית בגלל מערכת יחסים לא טובה, התמודדות עם אתגר עם אחד הילדים או בכלל, מחשבה על רצון לעשות שינוי, דאגות בכלל או דאגות מכסף
זיהוי והבנה מה גורם לך ללחץ הוא הצעד הראשון להפחתת רמות הלחץ שלך.
לחץ נגרם בדרך כלל מאירועים או מצבים בחייך. לא תמיד קל לאתר בדיוק מה הוא הגורם ללחץ מכיוון שזה יכול להיות הצטברות של הרבה אירועים קטנים או אחד משמעותי.
אך מצבים המעוררים לחץ הם לרוב מחוץ לשליטתנו, זה יכול להיות קשה להימנע להרגיש סטרס, לפעמים לא ניתן לשנות את מה שקורה סביבנו, אך אולי אפשרי למצוא דרכים להקל על הדברים, כדאי לחשוב על מה כן יכול לשנות את המצב, ולזהות את מה לא ניתן, וכל זה לצד ביצוע שינויים קטנים באורח החיים, ואני ממליץ גם לנסות מספר כלים שיכולים לעזור בהתמודדות עם לחץ.
בשלב הראשון להיות מודע לכך, לנסות מדיטציה או כל דבר שיכול להביא לרוגע כמו ספורט, לשוחח על כך עם חבר קרוב ועוד דבר שיכול לעשות קצת סדר בדברים ליצור רשימה שיכולה לעזור לכם לעשות סדר במחשבות.
סטרס הוא לא גזרה ובהחלט ניתן לטפל בו וכדאי לטפל בו.
צרו קשר ואספר לכם יותר